Kurucumuz
Şükrü BUDAK mesleğine 1974 yılında Büyükada Anadolu Lokantası’nda ve 1975 yılında Karagöz Restaurant’ta başladı.
1977 yılında ise ilk Balık Restaurant olarak Kumkapı Üçler Restaurant’ta, oradan da 1988 yılında Yeşilköy Balıkçı Hasan’da garson olarak devam etti.
21 Haziran 1996 tarihinde kendisin ait olan Kuruçeşme Seahouse By Şükrü Restaurant’ı kurdu.
1999 yılında balık ve mezelerle ilgili buluşlarını ilk olarak zeytinyağlı, cevizli, sütlü, sarımsaklı ekmekler, balık pastırması, balık köftesi, balık kokoreç, balık lokma ve By Şükrü salata gibi ürünleri mutfağıyla buluşturdu.
Şükrü Bey balıklarını Türkiye’nin birçok yerinden özenle kendisi alır ve adaya getirir. Ürünlerin tazeliği ve lezzeti tartşılmazdır.
Ayrıca Lakerda denince akla gelen BY Şükrü Restaurant’tır. Deniz Mahsullerinde iddialı olan By Şükrü’de, dilediğiniz her an kabuklu deniz ürünleri (ıstakoz, böcek, pavurya, ayna vb.) bulunur.